Per un nou paisatge urbà

SergiprimariesEm dic Sergi Campillo Fernández, i des que vaig nàixer, allà per l’any 1978, sóc veí de València, una ciutat que estime, perquè és el lloc on he crescut amb la meua família, he estudiat, he treballat, m’he enamorat, on he rigut amb els amics i amigues, he viscut els millors moments, i algun que altre no tan bo. Des de ben jovenet m’ha agradat sempre la natura i, potser per això, em vaig decidir a estudiar Biologia i a doctorar-me amb una tesi d’ecologia evolutiva… Qui m’havia de dir que la meua pròpia evolució em duria cap als terrenys de l’activisme i la política! Primer al moviment de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, i posteriorment a la política.

El meu medi natural ha sigut, des de sempre, l’esquerra, el valencianisme i l’ecologisme. I en açò, com en tantes altres coses en la vida, l’ordre dels factors no altera el producte. Perquè crec fermament en estos tres eixos, m’he decidit a contribuir al necessari canvi polític en esta ciutat, i presente la meua candidatura per a formar part de la llista electoral de Compromís a la ciutat de València. Tots i totes tenim un gran repte per davant: construir l’alternativa al model caduc del PP, impregnat d’autoritarisme i amb una gestió sempre mirant cap al benefici d’uns pocs en detriment del conjunt de la ciutadania. Eixa alternativa de la que vos parle haurà de superar fins i tot el model de govern assistencial, per a situar-nos al capdavant d’un consistori que aposte pel co-govern amb tots els veïns i veïnes: amb capacitat d’escolta, capacitat de diàleg i capacitat d’arribar a acords mitjançant el consens.

La dreta més cavernícola ha anat degradant a poc a poc l’ecosistema ciutadà de València, però som moltes les persones que no ens resignem. Amb vosaltres vull regenerar el nostre paisatge urbà amb una aposta per un urbanisme amable que no construïsca allà on no cal, sinó que aprofite el que ja està fet; per la recuperació del nostre patrimoni cultural i natural, potenciant una València Verda que impulse l’economia local; per un suport sense ingerències als moviments socials i a l’associacionisme; per una presa de consciència col·lectiva dels valors de la diversitat; per la dignificació del valencià i de la nostra cultura com a part de la nostra identitat; per un sistema de transports que facilite la mobilitat de les persones i la connexió entre els nostres barris… L’aposta per una València que mire cap al futur amb esperança i alegria.

Estos són alguns dels reptes que tenim per davant com a societat i als quals em sent capaç de contribuir després d’haver treballat els últims tres anys i mig a l’Ajuntament, en el Grup Municipal de Compromís. Una experiència que m’ha servit per conéixer el funcionament d’una administració anquilosada que hem de ressituar al costat de la ciutadania. Tenim les eines per fer-ho: un bon grapat d’idees plenes de creativitat, la disposició a dialogar i a consensuar, i la capacitat d’anàlisi necessària per a implementar unes polítiques reals que milloren la qualitat de vida dels nostres barris i de les persones que hi viuen.

El moment és clau, i tenim la responsabilitat de donar resposta a la ciutadania, que ens demana actuar amb transparència i amb capacitat de resolució; espere tindre la vostra confiança per a aconseguir estos objectius. Junts i juntes, ho aconseguirem.

Aquesta entrada s'ha publicat en Primàries Compromís i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

8 respostes a Per un nou paisatge urbà

 1. Dolors ha dit:

  Sergi, un text magnífic. Enhorabona per explicar-te així i gràcies per ser també la meua veu. Ànims! Compta amb mi.

 2. Dolors ha dit:

  Sergi, serà possible que en els semàfors hi haja figures femenines? Quan espere que es pose verd, sempre pense: quan podem passar les dones? Crec que és una cosa ben senzilla de fer i a més pot ser paulatina. És una cosa més per a visibilitzar la igualtat.

 3. Jordi ha dit:

  A més de gran amic, Sergi, confie en tu com a persona que intenta ser coherent en els que fas. Açò és bàsic en la regeneració política que necessitem.
  Confie en què ho continuaràs fent des del lloc que la ciutadania trie per a tu.
  Una abraçada

  • . ha dit:

   Moltes gràcies, amic!

  • Dolors ha dit:

   Jordi, tot i que no et conec personalemt, em permetré una puntualització al teu comentari (segur que t’agrada): Sergi no és que intente ser coherent, és que ho és. La regeració de què parles vindrà per persones com Segi Campillo: escrupuloses en la seua concepció democràtica.

 4. Lorena ha dit:

  Sergi, mantén toda la coherencia, la empatía, la fuerza y el amor que tienes como persona. Necesitamos gente como tú.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s