Una tarja de felicitació o com (no) entén la democràcia el Partit Popular

Tarja Nadal CompromísÉs difícil de creure però una simple tarja de felicitació de festes representa molt bé el concepte de democràcia que té el Partit Popular a la nostra ciutat. O millor dit, de la falta de democràcia.

Com en altres ocasions, el Grup Municipal de Compromís a l’Ajuntament de València ha volgut felicitar a tot el personal de l’Ajuntament de València les festes de cap d’any. Esta felicitació la férem al 2011 i el govern del Partit Popular no ens posà cap problema: simplement ens donaren una adreça de correu electrònic des d’on la felicitació es distribuïa automàticament a tot el personal. Sembla fàcil, veritat? Doncs enguany no ho ha sigut. A l’alcaldessa Barberá no li ha donat la gana que fóra tan senzill.

Enguany l’equip de govern ens ha negat la possibilitat de comunicar-nos amb les persones que treballen a l’Ajuntament perquè, segons diuen, això incompleix la llei de dades personals… com si nosaltres haguérem demanat els correus de tot el personal! Amb una simple llista de distribució (com es va fer al 2011) se soluciona el problema. Tècnicament això era possible al 2011, però al 2015 ja no ho és.

El Partit Popular creu que la institució és seua i per tant, actua com si fóra el seu cortijo. Jo puc, tu no pots. Així de simple i de pervers. En realitat, estem parlant d’un model de democràcia; de com el PP entén la democràcia… o de com no l’entén. Els tics autoritaris d’este govern són una constant, i ho hem vist al llarg d’esta legislatura. El cas més recent ha estat la restrictiva ordenança d’ocupació de la via pública que prohibeix els actes organitzats per qualsevol entitat a la plaça de l’Ajuntament o la de la Mare de Déu. Per a poder fer actes en eixes places, l’Ajuntament exigeix ser-ne l’organitzador: una manera de controlar, supervisar, censurar o fins i tot prohibir el que passa a les places públiques sense haver de donar cap explicació. Tornem a “la calle es mía”, en expressió de l’exministre franquista Manuel Fraga (reconvertit, per cert, en demòcrata de tota la vida).

Perquè la democràcia es demostra cada dia, esta ciutat necessita un govern que respecte i crega en la llibertat, que valore la participació de la ciutadania en la vida pública com un valor no només a protegir, sinó també a fomentar. No hi ha prou amb voler aparentar ser demòcrata: com diria Mónica Oltra, cal defensar la democràcia, i sobretot promoure-la: cal ser democratista.

#ImaginaValència… I bones festes a totes i a tots!

Aquesta entrada s'ha publicat en Primàries Compromís i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Una tarja de felicitació o com (no) entén la democràcia el Partit Popular

  1. Dolors ha dit:

    Està molt bé que contes aquestes coses. Són els petits detalls que conformen el tarannà del govern de Barberà.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s