Un teixit associatiu fort, garantia de democràcia

TarjetaSergi_associacionismeLa qualitat d’una democràcia està directament relacionada amb el grau d’associacionisme que hi té. Una ciutadania compromesa, que milita en moviments socials, és imprescindible per a la salut democràtica. La gent té dret a exigir als representants polítics determinades polítiques, té dret a protestar en cas que estes no li agraden i té dret a participar directament en les decisions. I per això, el millor és associar-se amb altres persones per aconseguir-ho. El Partit Popular, a la nostra Ciutat, ha intentat de totes totes, que el moviment associatiu de València tinga les majors dificultats possibles. Perquè quant més poder tinga el poble, menys poder tenen ells.

Sempre he cregut en el treball conjunt de les persones. Entre tots i totes és possible aconseguir un futur millor. Per això he participat d’entitats ben diverses com a activista o donant el meu suport amb la quota de soci: Lambda, Joves Investigadors (mentre vaig fer la tesi doctoral), Acció Ecologista-Agró, Greenpeace, Amnistia Internacional, Ca Revolta… El que fa viva una ciutat com la nostra és el seu potencial ciutadà. Per això vull que la candidatura de Compromís no només respecte l’autonomia de les associacions, sinó que a més la fomente. Hem de crear consciència ciutadana, i des de l’Ajuntament es podria començar a fer-ho amb accions tan simples com cedint espais municipals.

La nostra democràcia necessita de les associacions, de les seues idees, de la seua energia. La nostra democràcia necessita de vosaltres.

#ImaginaValència amb un govern municipal que potencie l’associacionisme.

Aquesta entrada s'ha publicat en Primàries Compromís i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Un teixit associatiu fort, garantia de democràcia

  1. Dolors ha dit:

    Completament d’acord. Les associacions. Sempre he confiat en la gent que s’associa. Espais municipals n’hi ha, només cal la volutnat de cedir-los, de facilitar-ne l’ús.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s