I si repensem la jardineria de la nostra Ciutat?

Pont de les FlorsDemà dissabte els candidats i candidates de Compromís per València eixim als mercats municipals per a parlar amb la gent i repartir informació sobre les nostres primàries, una iniciativa perquè ens conegueu a les persones candidates a formar part de la llista electoral municipal a València. Hem de parlar de quin model de ciutat volem, en matèries tan diverses com economia, cultura, neteja, jardineria…

Un exemple ben simbòlic del treball de Compromís durant estos anys ha sigut la denúncia d’un costosíssim Pont de les Flors. L’Ajuntament s’ha gastat milers i milers d’euros en canviar les flors del pont per un capritx innecessari de la Sra. Barberá. Nosaltres, des del grup municipal sempre plantejàrem que el millor era plantar aromàtiques, plantes mediterrànies molt boniques i que podien durar anys. Una bona forma de tindre un pont ben bonic i reduir al màxim la despesa. A més, ens sembla il·lògic que cada Nadal es canvien totes les plantes que hi ha en perfectes condicions (murcianes i geranis) per plantar flor de Pasqua. I més quan en molts barris no hi ha flors de pasqua per estes dates que acabem de passar. També en això plantejàrem una alternativa i era que si el govern volia donar-li un caràcter nadalenc al pont, es podia canviar només una part de les plantes d’eixa infraestructura i aprofitar l’estalvi per a fer més inversió en jardineria en tots els barris. La fórmula és tan senzilla com aplicable a qualsevol àmbit: es tracta de racionalitzar costos per a reduir despeses i, sobretot, repartir inversions en tots barris.

La jardineria d’esta ciutat ha de canviar. Hem d’anar a un model de jardineria mediterrània, menys consumidora d’aigua i més arrelada al nostre territori. Un model de jardineria a més, que no discrimine entre els barris i el centre de la Ciutat. És lamentable vore com estan de mal els jardins d’alguns barris perifèrics i vore després com estan de cuidats els jardins del centre de València.

#ImaginaValència amb uns parcs i jardins dels que puguen disfrutar tots els barris… Demà dissabte 10 de gener a partir de les 11 h estarem a diferents mercats municipals reparint informació i reflexionant sobre este i altres assumptes.

Aquesta entrada s'ha publicat en Primàries Compromís i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a I si repensem la jardineria de la nostra Ciutat?

  1. Caterina sola ha dit:

    Jordi, he llegit amb plaer algunes declatacions teues pero em crida l atencio que dius que els jardins dels barris estan desatesos mentre els del centre estan ben curats. De quins jardins del centre parles si els veins del centre a penes tenim jardins…

    • Sergi ha dit:

      Bona nit! Disculpa la tardança en contestar. L’anterior govern municipal prioritzava els jardins cèntrics als dels barris perifèrics. En general tota la jardineria ha sofert un procés de degradació en els darrers anys. Ara la regidora de parcs i jardins Pilar Soriano està replantejant tota la política però costarà temps tornar els nostres jardins al seu estat òptim. Salutacions!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s