La participació com a eix troncal de l’acció del nou govern municipal

Talking Transition_0

Si hi ha una idea per la qual m’apassiona la política és la possibilitat de fer dialogar la ciutadania amb les institucions. Els últims 4 anys en què he treballat al Grup Municipal Compromís hem proposat la creació de Consells Sectorials perquè els veïns i veïnes de la ciutat puguen assessorar de l’Ajuntament amb els seus coneixements; hem intentat que el Consell Social fóra un òrgan que realment prenguera el pols de l’opinió de les diverses institucions del municipi; hem batallat perquè les Juntes de Districte siguen més democràtiques i participatives; i ens hem oposat en tot moment a les mordasses que Rita Barberà ha posat a la lliure expressió ciutadana, com ara prohibint actes a les places de la Mare de Déu i l’Ajuntament si no són actes organitzats o co-organitzats per l’Ajuntament. En definitiva, he intentat aportar el meu gra d’arena per fer la possible una València construïda dia a dia amb la participació de les persones que l’habiten.

La participació, un dels eixos bàsics del govern obert, és fonamental per a eixir de la ruïna en què ens ha enfonsat 24 anys de polítiques del Partit Popular a la ciutat. I el PP ha fet el que volia: impedir que la gent puga codecidir les polítiques municipals. Per això, ens caldrà posar tota la nostra imaginació per fer que la gent participe i diga la seua. Com? Per exemple, anant als espais urbans on la ciutadania es relaciona per preguntar-los què en pensen de les polítiques municipals que els afecten o què farien ells als seus barris. Per què no anar als mercats municipals a preguntar a la gent com volen el seu barri? No cal construir nous espais de participació, només cal aprofitar els espais on a gent ja viu la ciutat.

Crec que una de les primeres mesures que hem de posar en pràctica és una gran enquesta ciutadana. Una consulta a l’estil de la Talking Transition, de l’alcalde Bill De Blasio a Nova York (http://www.talkingtransition2013.com). En ser elegit alcalde, va posar en marxa una gran campanya de diàleg amb la ciutadania on preguntava com imaginaven la ciutat, quins eren els seus desitjos i què s’havia de millorar.

Tot això emmarcat en la idea de que no podem passar d’un govern en contra de la gent (el del Partit Popular fins ara) a un govern per a la gent. Això no basta. El vertader canvi és un govern amb la gent. La preposició, en este cas, sí és important.

#ImaginaValència amb un Ajuntament escoltant els seus veïns i veïnes. Perquè creiem en la participació, Compromís ha obert la seua llista electoral a l’elecció de la ciutadania. Recorda que dels dies 28 a 30 podràs votar per internet i el dia 31 podràs votar presencialment si no ho has fet els dies anteriors.

Aquesta entrada s'ha publicat en Primàries Compromís i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s