Qui sóc

Sóc Sergi Campillo i sóc de la generació de finals del 70. Vaig estudiar biologia, a la qual li vaig dedicar molts anys de la meua vida com a estudiant i com a investigador, doctorant-me en 2009 per la Universitat de València (https://www.educacion.gob.es/teseo/mostrarRef.do?ref=563409). Més tard, vaig treballar com a responsable del laboratori biològic d’un banc cel·lular i a una xicoteta empresa de base tecnològica. Tot i així, he acabat dedicant-me a la política. Vaig ser assessor del grup municipal de Compromís a l’Ajuntament de València (www.compromispervalencia.org) durant el mandat 2011-2015 i ara mateix sóc regidor de govern interior i de conservació d’àrees naturals i Devesa-Albufera (http://goo.gl/pgat9I).

De jove vaig militar al Bloc (bloc.compromis.net). Després d’un temps sense militar en cap partit, em vaig afiliar a Iniciativa del Poble Valencià (iniciativa.compromis.net), irresistiblement atret pels discursos polítics de Mónica Oltra, i on he acabat sent el portaveu d’Iniciativa a la Ciutat de València. Al 2011 vaig participar en la candidatura de Compromís encapçalada per Joan Ribó per a aconseguir representació per primera volta en l’Ajuntament de València, cosa que aconseguírem amb quasi un 10% dels vots. A les passades eleccions locals de maig de 2015 Compromís aconseguí un espectacular resultat, amb 9 regidores i regidors, d’entre els quals em trobe jo mateix.

Tot i això, vaig aprendre a fer Política (sí, amb majúscules) molt abans, al Col·lectiu Lambda de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals (www.lambdavalencia.org). De la mà d’històrics i potents activistes LGTB com Toni Poveda, Miguel Ángel Fernández, Ximo Cádiz, Rubén Sancho, Luisa Notario i com no, caminant amb el meu home Jose de Lamo qui més tard seria el Coordinador General de Lambda València, em vaig formar com a activista i com a persona amb vocació política. D’eixa època se m’ha quedat gravat a foc la reivindicació del pluralisme i l’heterodòxia, el rebuig al sectarisme estúpid i la defensa a ultrança de la independència dels moviments socials (tan poc entesa generalment al món de la política partidària).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s